Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićenje Ratka Mladića najkasnije krajem kolovoza?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako planiraju vlasti u Beogradu, Ratko Mladić trebao bi se u Haagu pojaviti krajem kolovoza. Posebnom timu operativaca, kojima je povjeren ovaj težak zadatak, do daljnjeg su otkazani godišnji odmori.

Predstavnici vrha Vlade, tako smatraju da je ovo ljetno razdoblje pravo vrijeme za završetak haaške priče jer su članovi Parlamenta na odmoru, čime je smanjena mogućnost političkih manevara radikala, ali i manja opasnost izbijanja demonstracija i uličnih nemira. Također stanovnici Srbije, nakon pretrpljenog šoka uhićenjem Karadžića, sada su spremni na moguća nova uhićenja.

Pročitajte i ovo Muškarci osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo nema tragova Samo jedan čovjek zna gdje je tijelo malene Danke Ilić: "On je najlukaviji" Albania, ilustracija Odbijen suprugov zahtjev Almin otac ispričao šokantne detalje: "Što su sve vidjele oči te djece, duša me boli"

Završetak haaške priče, prema očekivanju Beograda, omogućio bi Srbiji da do kraja ove godine dobije status kandidata za članstvo u EU, a time i datum za početak pregovora. Također brzo uhićenje dvojice najtraženijih bjegunaca, moglo bi poboljšati ugled nove vlasti i to već u prvim mjesecima njihova rada.

Tako je jučer ministar obrane Dragan Šutanovac pozvao dvojicu optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića da se predaju, jer, kako kaže, to je uvjet kako bi Srbija dobila status zemlje koji njeni građani i zaslužuju.

Srpski predstavnici vlasti, odbijaju otkriti koliko je uhićenje Karadžića i otkrivanje njegove mreže pomoćnika pomoglo otkrivanju mogućih kretanja Mladića. 


>> Mladić je bolestan, živi u brdima i čuva ovce?

Ipak mnogi izvori tvrde kako se Mladić skriva u Beogradu, živi normalnim životom, rijetko napušta stan, samo u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima, te kako ga štiti samo nekoliko ljudi. 

Strani mediji procjenjuju pak kako bi uhićenje Mladića mogao biti teže nego uhićenje Karadžića. Naglašavanju kako to nije zbog njegovih vještina preživljavanja, nego zbog jakih vojnih veza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene