Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Uhićenje Mladića nije uvjet za pregovore sa Srbijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija neće zahtijevati izručenje Ratka Mladića kao uvjet za nastavak pregovora sa Srbijom o zaključivanju sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, rekao je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel.

Kako je prenijela Slovenska tiskovna agencija STA, Rupel je rekao da bi neke "teške uvjete" za Srbiju trebalo prebaciti na završnu fazu pregovora sa Srbijom, a ne sada kad su oni na početku, te da suradnja Beograda sa Sudom u Haagu ne znači nužno da Mladić treba biti uhićen i dostavljen u Haag.

Pročitajte i ovo Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

Diplomatski izvori u Bruxellesu ocjenjuju da europske države nisu jedinstvene u interpretaciji toga što znači "konstruktivna suradnja" koju bi buduća srbijanska vlada trebala pokazati prema međunarodnoj zajednici, a Slovenija, Grčka i Italija zalažu se za popustljiviji odnos prema Srbiji i da uhićenje Mladića ne bude uvjet za razgovore, navodi slovenska agencija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene