Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osmorica uhićena

Uhićenja zbog prosvjeda protiv poglavara Ruske pravoslavne crkve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinska policija uhitila je osam aktivista koji su u Kijevu prosvjedovali protiv posjeta poglavara Ruske pravoslavne crkve, patrijarha Kirila.

Mnogi Ukrajinci odbijaju priznati ruski autoritet nad pravoslavljem, prevladavajućoj religiji i u Rusiji i Ukrajini, te optužuju Moskvu da priječi međunarodno priznavanje Ukrajinske pravoslavne crkve. Uzvikujući 'Dolje s moskovskim papom' i 'Živjela Ukrajina', prosvjednici su se okupili na jednom od središnjih kijevskih trgova prilikom posjeta patijarha Kirila katedrali sv. Sofije.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

Pravoslavna crkva u Ukrajini odcijepljena je od pada Sovjetskog Saveza 1991. Neki su se biskupi proglasili neovisnim o Moskvi, no ruski crkveni vrh uspješno sprječava da ostale pravoslavne crkve priznaju nezavisnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu. Bivši, prozapadni predsjednik Viktor Juščenko zagovarao je nezavisnost ukrajinske crkve, ali novi proruski predsjednik Viktor Janukovič naklonjen je autoritetu ruskog pravoslavlja. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene