Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVIO PREMIJER

Policija na Malti uhitila 10 osoba zbog ubojstva poznate novinarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo dva mjeseca nakon ubojstva novinarke Daphe Caruane Galizije policija je na Malti uhitila deset osoba koje sumnjiči da su povezani s njezinim ubojstvom.

Malteška policija uhitila je osam osoba koje sumnjiči da su povezane s ubojstvom novinarke Daphne Caruane Galizije, rekao je premijer Joseph Muscat, dok je na stranicama Vlade naknadno objavljeno da su uhićene još dvije osobe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Do uhićenja je došlo gotovo dva mjeseca nakon što je novinarka poginula u eksploziji bombe podmetnute pod njezin automobil.

"Svi su osumnjičeni malteške nacionalnosti i većina ima kriminalni dosje", rekao je Muscat ne iznoseći više detalja, piše Guardian. 

Policija ima 48 sati za ispitivanje osumnjičenih prije odluke o tome hoće li ih zadržati ili će ih pustiti. 

Galizia je bila autorica iznimno popularnog bloga "Running Commentary" u kojem je pisala i o malteškom premijeru Muscatu, njegovu šefu kabineta Keithu Schembriju i bivšem ministru energetike Konradu Mizziju. Istraživala je njihovu povezanost s aferom prodaje malteških putovnica i velikim isplatama azerbajdžanske Vlade.

Ubijena je 16. listopada u snažnoj eksploziji bombe koja je raznijela njezin Peugeot 108. Njezino ubojstvo pokrenulo je lavinu kritika, pa i iz institucija Europske unije, na račun vlasti na Malti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene