Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena trojka koja je planirala atentat na Obamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jučer su u Denveru uhićena tri muškarca zbog sumnje da su planirali atentat na predsjedničkog kandidata demokrata Baracka Obamu.

Federalne vlasti trenutačno ispituju slučajeve osumnjičenih za pokušaj atentata na Obamu koji su uhićeni na različitim lokacijama u Denveru. Vlada SAD-a upoznata je s istragom te su rekli kako je prerano govoriti o ovoj prijetnji kao ozbiljnoj.

Pročitajte i ovo Robert Fico Sve je upozorio Fico prije atentata objavio poruku koja ledi krv u žilama: "Čekam da se frustracija..." Atentat na slovačkog premijera - 4 Reporter Marko Stričević iz Slovačke Predsjednik Slovačke izrazio nadu da bi Fico mogao imenovati zamjenika: "Slovačka je raskoljena, radi se na smirivanju tenzija"

Uhićen je 28-godišnji Tharin Gartrell, u četvrti Aurora, u istočnom Denveru, a u njegovom su kamionu pronađene dvije puške, uključujući jednu s teleskopom, pancirka, kutije s oružjem, prijenosni radio uređaji i sumnjivi narkotici, potvrdio je je detektiv Marcus Dudley.


'Također bi se moglo ispostaviti da se radi o lažnim i neozbiljnim dojavama', rekli su službenici FBI-a. Gartrell je zadržan u zatvoru s optužbama za ilegalno posjedovanje oružja i droge.

Njegov odvjetnik Troy Eid potvrdio je provođenje istrage, ali je rekao kako nije bilo ozbiljne prijetnje Obami, Nacionalnoj demokratskoj konveciji niti stanovnicima Kolorada.

Ubrzo potom uhićen je 23-godišnji Nathan Johnson, također u Aurori, koji je policiji poznat otprije po optužbama vezanim za drogu. Treći uhićeni muškarac je 33-godišnji Shawn Robert Adolf.


Adolf je skakanjem kroz prozor na šestom katu navodno pokušao pobjeći kada ga je policija željela uhititi. Ozlijeđen je i nalazi se u bolnici, a već je otprije također poznat policiji, između ostalog i optužbama vezanim za drogu.

Detektiv Dudley nije rekao postoji li veza između ova tri muškaraca, ali je potvrdio kako su moguća još neka uhićenja vezana za ovaj slučaj.


Službenici FBI-a i ostalih državih službi sigurnosti zakazali su konferenciju za novinare danas popodne kada bi se trebali doznati detalji ovoga slučaja. 

Obama se kasnije ovoga tjedna očekuje u Denveru gdje se održava Nacionalna konvencija demokrata, a na kojoj bi trebao prihvatio nominaciju za predsjednika SAD-a.

Glasnogovornica FBI-a Kathy Wright potvrdila je da je FBI istraživao slučaj, ali o njemu nije željela otkriti detalje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene