Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesvakidašnji povod

Uhićen muškarac osumnjičen za napad na Borussiju Dortmund

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužitelj je rekao kako je njemačko-ruski građanin uhićen zbog sumnji da je počinio bombaški napad na bus u kojem su bili članovi nogometnog kluba Borrusia Dortmund.

Jedan igrač Dortmunda, Španjolac Marc Bartra, i jedan policajac prošli su tjedan ozlijeđeni u trostrukoj eksploziji. Nogometna momčad je napadnuta tijekom putovanja na utakmicu protiv AS Monaca.

Pročitajte i ovo Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih Komemoracija za žrtve brutalnog napada u Sydneyju Ubijeno šest osoba Napadač iz Sydneyja ciljao je žene: "Snimke govore same za sebe"

Istražitelji su našli bilješke na kojima odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo počeli sumnjati u njihovu autentičnost.

Savezni tužitelji su u izjavi rekli kako je osumnjičenik identificiran kao Sergej W. u petak uhićen na području Tuebingena, južno od Stuttgarta.

Dodali su kako se pretpostavlja kako je osumnjičenik djelovao zbog financijskih razloga te kako je pretpostavio da će vrijednost dionica Dortmund Borrussije nakon napada pasti, stoji u reportaži AP-a.

Napadačeva pretpostavka se pokazala istinitom, pošto je cijena dionica nogometnog kluba od dana napada pala s 41,81 kune (5,61 eura) na 39,93 kuna (5,35 eura), tvrdi njemačka stranica BVB.de.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene