Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena maloljetnička banda u Britaniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanija u posljednje vrijeme ima sve više problema s različitim oblicima kriminala poput krađa i provala, međutim ulično nasilje je na broju jedan. Sukobi uličnih banda sve su češći, dok londonski 'Metropolitan police' ozbiljno razmišlja o uvođenju posebnih mjera kojima bi se London ponovo učinilo sigurnim gradom.

No ono što posebno šokira razbojstva su koja čine maloljetnici. Tako je nadavno uhićena maloljetnička banda 'Divlje životinjice' koja je haračila predgrađem Manchestera. Treba li napomenuti da samo davanje takvog imena ukazuje na njihovu nezrelost i razinu svijesti?

Pročitajte i ovo Ante Pijuk Vrijeđao mu je majku Bivši načelnik i HDZ-ovac ošamario djelatnika Čistoće: "Cigić je prijetio mojoj majci" Napadi na Trgu - 7 Roditelji u strahu Novi šokantni slučajevi nasilja bande koja u centru Zagreba napada maloljetnike: Jednu djevojku je gušio, drugoj je šakom razbio usnicu

9 školaraca dovedeno je pred optuženičku klupu i prijeti im ozbiljna kazna zatvora. Dvije djevojčice i sedam dječaka u dobi od 12 do 16 godina širilo je strah mirnom zajednicom rasističkim uvredama, nasiljem i vandalizmom.

Djeca su bacala cigle i kamenje na kuće, uništavala aute, podmetala požare te uznemiravala ljude u predgrađu Wigan. 

>> Zagreb: Uhvaćena banda mladih razbojnika

Nedavno je policija udružila snage s gradskom upravom kako bi se njihovom četveromjesečnom teroru stalo na kraj. Lokalnom stanovništvu pružena je zaštita kako bi svjedočilo protiv njih, a neki su čak preseljeni u drugo područje grada.

'Ova djeca su apsolutno zlo. Mogu izgledati slatko i nevino, no ovoj zajednici nisu donijeli ništa drugo nego bol i nesreću', rekao je jedan stanovnik.

'Dobili su takvu reputaciju da su bande iz drugih djelova grada dolazile ovdje kako bi se tukle s njima. Uskoro je ovo područje postalo prepuno sukoba maloljetničkih banda.'

'Neka od te djece toliko su mala da čovjek ne može povjerovati kako su uopće mogla napraviti neku štetu', dodala je jedna stanovnica koja je željela ostati anonimna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene