Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio troje a devetoro ranio

Uhićen Jasmin Čoloman, vojnik Armije BiH zbog zločina nad Hrvatima u Vitezu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jasmin Čoloman uhićen je u srijedu pod sumnjom da je tijekom rata ubio najmanje tri hrvatska civila s područja Viteza.

Bivši pripadnik Armije BiH Jasmin Čoloman uhićen je u srijedu pod sumnjom da je tijekom rata ubio najmanje tri hrvatska civila s područja Viteza, potvrdilo je tužiteljstvo koje vodi istragu u tom slučaju.

Pročitajte i ovo Demonstracija u Tel Avivu ratni užasi Potresna svjedočanstva izraelskih talaca: "Dani tamo prolaze kao vječnost. Nisam spavala 49 dana" Slika nije dostupna jedna žrtva još se vodi kao nestali Kao 20-godišnjak rukama, nogama i kundakom tukao civile, šestorica usmrćena: Uhićen zbog ratnog zločina u Vukovaru

Čolomana je policija uhitila u Zenici, a tereti ga se da je kao pripadnik Sedme muslimanske brigade Armije BiH odgovoran za ratni zločin u travnju 1993. u mjestu Počulica u općini Vitez.

Edin Džeko osuđen na 12 godina zatvora

U tamošnji društveni dom, gdje su bili zatočeni hrvatski civili, Čoloman je s još jednim pripadnikom Armije BiH pokušao nasilno ući. Čuvar mu je odbio dati ključeve, a Čoloman je potom iz strojnice pucao kroz zatvorena vrata. Pritom je ubio troje zatočenika, a devetoro ranio, među kojima je bilo žena, navode tužitelji.

Čolomana je policija nakon uhićenja predala tužiteljstvu koje će nakon ispitivanja odlučiti hoće li tražiti određivanje pritvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene