Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen vođa Al-Qaide u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vojne snage uhitile su najvišeg iračkog čelnika Al-Qaide u Iraku, koji se smatra posrednikom između stranih šefova mreže i njezina glavnog šefa Osame bin Ladena.

Riječ je o, kako je izvijestio glasnogovornik američke vojske general Kevin Bergner, Khaledu al-Mashhadaniju. 

Pročitajte i ovo Iračka TikTokerica Ghufran Sawadi Traže se ubojice Iračka tiktokerica ubijena ispred svoga doma: Strašnu likvidaciju snimile nadzorne kamere Slika nije dostupna Budućnost terorizma 'Samo čudo može spasiti Al-Kaidu!'

'Mashhadani se 'smatra posrednikom između Abbu Ayyuba Al-Masrija, Bin Ladena i Aymana Al-Zawahirija', Egipćana koji se smatra drugim čovjekom mreže, izvijestio je američki časnik.

U međuvremenu je nekoliko tisuća američkih i iračkih vojnika pojačalo ofenzivu na Al-Qaidine pripadnike, ušavši u Baqubu, glavni grad pokrajine Diyale.

Vojne su snage 'uvišestručile napore da bi pojačale sigurnost u Baqubi, zauzevši položaje oko istočnog dijela grada i u jednoj gradskoj četvrti, pritom tražeći aktiviste Al-Qaide po kućama', stoji u priopćenju američke vojske.

Ofenziva je jedna of faza nedavne operacije 'Arrowhead Ripper' pokrenute 19. lipnja. Cilj su joj uporišta Al-Qaide u Diyali, drugoj najopasnijoj regiji u Iraku nakon glavnoga grada Bagdada.

Od početka operacije mobilizirano je oko 10.000 američkih i iračkih vojnika, koji su djelovali uz vojnu potporu iz zraka. U akcijama je poginulo 63 pobunjenika, a 240 osoba za koje se sumnja da su pripadnici Al-Qaide uhićeno je, izvijestili su američki izvori. Razmontirano je oko 170 komada oružja ručne izrade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene