444321
444321
444321
444321
444321

ČOVJEK S 10 LICA Uhićen vođa balkanske mafije 'Amerika'

Čak 10 puta mijenjao je identitet, za njim traga 25 zemalja među kojima Njemačka, Argentina, Grčka, Australija i Sjedinjene američke države.

 
 
 
 
Uhićen vođa balkanske mafije 'Amerika' (Foto: Screenshot/YouTube/Thinkstock)
Uhićen vođa balkanske mafije 'Amerika' (Foto: Screenshot/YouTube/Thinkstock)

Vođa kriminalne skupine 'Amerika', 57-godišnji Zoran Jakšić iz Zrenjanina, uhićen je u Peruu zbog, kako prenose lokalni mediji, krijumčarenja droge i više ubojstava. Jakšić je uhićen kada je krivotvorenim dokumentima pokušao iz Perua preći u Ekvador. Agenti DEA-e uhitili su ga na granici, nakon čega je zrakoplovom prebačen u Limu, prenosi Blic.

Čak 10 puta mijenjao je identitet, za njim traga 25 zemalja među kojima Njemačka, Argentina, Grčka, Australija i Sjedinjene američke države.

'Sumnja se da se radi o osobi koja financira skupinu krijumčara droge koja odlazi za Europu, a kriminalne veze, osim u Peruu ima i u Meksiku i SAD-u', kazao je Louis Patoha, šef peruanske Direkcije za borbu protiv droge.

Jakšić slovi za jednog od vođa balkanske mafijaške skupine 'Amerika', koja je devedesetih godina u Beogradu potisnula čuveni voždovački klan. Pod svjetla reflektora policije skupina je dospjela 1997. godine kada je na još uvijek nepoznat način nestao njezin osnivač, Vojislav Raičević, poznati kao Voja Amerikanac.

Prema policijskim dosjeima bandu 'Amerika' povezuje se sa više od 20 ubojstava u Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Italiji, Mađarskoj i zemljama bivše SFRJ, piše Blic.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se