Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Za njim traga 25 zemalja

ČOVJEK S 10 LICA Uhićen vođa balkanske mafije 'Amerika'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 10 puta mijenjao je identitet, za njim traga 25 zemalja među kojima Njemačka, Argentina, Grčka, Australija i Sjedinjene američke države.

Vođa kriminalne skupine 'Amerika', 57-godišnji Zoran Jakšić iz Zrenjanina, uhićen je u Peruu zbog, kako prenose lokalni mediji, krijumčarenja droge i više ubojstava. Jakšić je uhićen kada je krivotvorenim dokumentima pokušao iz Perua preći u Ekvador. Agenti DEA-e uhitili su ga na granici, nakon čega je zrakoplovom prebačen u Limu, prenosi Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Čak 10 puta mijenjao je identitet, za njim traga 25 zemalja među kojima Njemačka, Argentina, Grčka, Australija i Sjedinjene američke države.

'Sumnja se da se radi o osobi koja financira skupinu krijumčara droge koja odlazi za Europu, a kriminalne veze, osim u Peruu ima i u Meksiku i SAD-u', kazao je Louis Patoha, šef peruanske Direkcije za borbu protiv droge.

Jakšić slovi za jednog od vođa balkanske mafijaške skupine 'Amerika', koja je devedesetih godina u Beogradu potisnula čuveni voždovački klan. Pod svjetla reflektora policije skupina je dospjela 1997. godine kada je na još uvijek nepoznat način nestao njezin osnivač, Vojislav Raičević, poznati kao Voja Amerikanac.

Prema policijskim dosjeima bandu 'Amerika' povezuje se sa više od 20 ubojstava u Njemačkoj, Švedskoj, Norveškoj, Italiji, Mađarskoj i zemljama bivše SFRJ, piše Blic.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene