Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja u mito

Uhićen voditelj najveće bugarske carinarnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voditelj carinarnice Svilengrad, Todor Karaivanov, uhićen je zbog mita i krijumčarenja, objavili su bugarski mediji.

Voditelj najveće bugarske carinarnice uhićen je u četvrtak zbog sumnje u mito, kratko nakon izvješća EU o napretku Bugarske u kojemu se zahtijeva dodatne napore u borbi protiv korupcije.

Pročitajte i ovo Ruski vojnici u rovovima Brutalno VIDEO Ne udovolje li Putinovim bolesnim idejama, ruske vojnike čeka jeziva kazna Što je korupcija? - 4 Rak-rana društva Građani na internetu mogu prijaviti korupciju, ali ne anonimno: "Svatko je to radio - to je normalno"

Voditelj carinarnice Svilengrad, zadužene za najveći granični prijelaz prema Turskoj, Todor Karaivanov, uhićen je zbog mita i krijumčarenja, objavili su bugarski mediji. Prema neslužbenim informacijama Karaivanov je u trenutku kad je uhićen u raciji u carinarnici uz sebe imao označene novčanice.

Pretpostavlja se da je odobravao prijevoz krijumčarene robe iz Turske, a navodno carinici često propuštaju vozila s krijumčarenom robom bez ikakva pregleda.

PRESEDAN! Osuđeni diler izlazi na slobodu i još mu država mora platiti!

Racijom sigurnosne službe DANS, u okviru koje je uhićen Karaivanov, obuhvaćen je i pregled stanova njegovih mogućih suučesnika. Bugarski mediji ne isključuju daljna uhićenja.

Krijumčarenje cigareta u Bugarskoj uzrokuje najveću štetu od svih članica EU, pokazalo je nedavno istraživanje udruge Industry Watch. Gubitci za državnu blagajnu koji pritom nastaju tri puta su veći nego u Rumunjskoj i Poljskoj i deset puta veći nego u Njemačkoj. Industry Watch smatra da je razlog tome to što je državni proračun u Bugarskoj previše ovisan o porezu na duhan, koji predstavlja deset posto svih ubranih poreza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene