Obavijesti Video Pretražite Navigacija
upozorenje ostalima?

Prije dvije godine zadao je težak udarac Vladimiru Putinu, a sada je uhićen: Ruski guverner tereti se za likvidaciju poduzetnika

Vladimir Putin (Foto: AFP)
Vladimir Putin (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Vladimir Putin (Foto: AFP) Vladimir Putin (Foto: AFP) Foto: Afp Vladimir Putin na vojnom mimohodu - 1 Vladimir Putin na vojnom mimohodu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Dvadeset godina vlasti Vladimira Putina - 4 Dvadeset godina vlasti Vladimira Putina - 4 Foto: DNEVNIK.hr Vladimir Putin Vladimir Putin Foto: DNEVNIK.hr +0 Vladimir Putin (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/5 >>
Ruske snage sigurnosti privele su u četvrtak guvernera koji je na izborima 2018. na Dalekom istoku pobijedio vladajuću stranku i optužile ga da je prije 15 godina dao ubiti nekoliko poduzetnika.

Sergeja Furgala, guvernera regije Kabarovsk, zamaskirani agenti su izvukli iz vozila i strpali ga u kombi, vidi se na snimci Istražnog odbora, ruske inačice američkog FBI-a.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

Istražni odbor je priopćio da će optužnica protiv Furgala biti ubrzo podignuta. Sumnjiči ga se da je od 2004. do 2005. dao likvidirati više poslovnih ljudi i ako ga se proglasi krivim mogao bi dobiti doživotnu kaznu zatvora.

Agencija ne navodi detalje navodnih zločina, ali je potvrdila da su u vezi tog slučaja već ranije uhićena četvorica pripadnika skupine organiziranog kriminala te da su osobe uključene u ubojstva dale dokaze protiv Furgala.

Furgal, član Liberalno demokratske stranke (LDPR) i bivši zastupnik, bio je vrlo omiljen u spomenutoj pacifičkoj regiji gdje je vlast osvojio 2018., pobijedivši stranku Ujedinjena Rusija koja podržava predsjednika Vladimira Putina.

Iako i LDPR podržava Putina, Furgalova pobjeda se protumačila kao udarac vladajućoj stranci koja u svojoj šaci čvrsto drži ruske regije.

Politički analitičar Abas Galijamov smatra da Furgalovo uhićenje predstavlja upozorenje oporbenim strankama koje će se na regionalnim izborima u rujnu suprotstaviti vladajućoj stranci.

Čelnik LDPR-a Vladimir Žirinovski zaprijetio je da bi njegova stranka i saveznici mogli u znak prosvjeda izaći iz parlamenta.

"Dali smo vam ustav, a vi nam stavljate lisice", rekao je Žirinovski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene