Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekršio uvjetnu kaznu

Uhićen redatelj kontroverznog antiislamskog filma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićen je redatelj kontroverznog antiislamskog filma koji je izazvao prosvjede diljem muslimanskih zemalja. Nalog za uhićenjem izdala je federalna sutkinja Suzanne Segal, jer je redatelj prekršio uvjetnu kaznu koju je dobio 2010. godine.

Segal je kazala kako je 55-godišnji Nakoula Basseley Nakoula uhićen jer je prekršio uvjetnu kaznu koju je 2010. dobio za prijevaru s kreditnim karticama i lažnim predstavljanjem. 'Sud nema povjerenja u ovog okrivljenika', rekla je Segal kada se Nakoula pojavio pred njom u sudnici. Kontroverzni redatelj trenutačno se nalazi u zatvoru, piše Huffington Post.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kulminacija nasilja? Imam izdao fetvu: 'Pobijte sve koji imaju veze s tim filmom' Slika nije dostupna 'Smrt Americi' Žestoki prosvjedi u Kabulu protiv antiislamskog filma

Nakoula je uhićen nakon što je osam puta prekršio uvjetnu kaznu. Između ostalog, lagao je socijalnim radnicima i koristio alibije te se trenutačno suočava s optužbama zbog kojih bi mogao služiti dvogodišnju zatvorsku kaznu.

>> Pakistanska vlada se ogradila od ministra koji nudi 100.000 dolara za ubojstvo redatelja

Američki mediji pišu kako je, kada su ga dovodili pred sutkinju bio je nasmiješen i izgledao je smireno. 2010. godine dobio je zatvorsku kaznu od 21 mjeseca i nije smio koristiti računala niti internet pet godina bez odobrenja vlasti.

Podsjetimo, u srpnju je objavljen 14-minutni trailer za antiislamski film 'Nevinost muslimana', što je dovelo do prosvjeda u mnogim državama. Nakoula, kršćanin iz Egipta, nakon toga se skrivao. Zbog objave filma u američkom konzulatu u Bengaziju ubijeni su američki veleposlanik Chris Stephens i još tri Amerikanca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene