Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pakistanska policija

Uhićen osumnjičeni za atentat na UN

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska policija uhitila je osobu osumnjičenu za samoubilački atentata u kojem je ubijeno pet djelatnika UN-a u uredima 5. listopada u Islamabadu, kao i za druge napade u Islamabadu za koje su talibani preuzeli odgovornost.

Prije mjesec dana vlada je objavila da je uhitila jednog od organizatora atentata na UN. Šef policije Islamabada Kalim Imam je na konferenciji za novinare rekao da je uhićeni upleten u četiri atentata izvedena 2009. u glavnom gradu. Petog listopada je muškarac odjeven kao vojnik ušao u urede UN-ovog Svjetskog programa za hranu (WFP) u središtu grada i izazvao eksploziju. Tada su poginula četiri pakistanska djelatnika, od kojih dvije žene i jedan Iračanin. Šef policije tvrdi da je uhićeni doveo samoubojice pred urede WFP. Policija je kod njega našla oko 8 kg eksploziva i čelične kuglice kojima teroristi pune bombe u Pakistanu.

Pročitajte i ovo Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Zadnji zahtjev podnesen je 2011. Palestinci obnovili zahtjev za punopravno članstvo u UN-u Ilustracija Plava linija Izraelske snage pogodile vozilo UN-a u Libanonu, ranjeno nekoliko promatrača

>> VIDEO: 16 mrtvih u eksploziji u Pakistanu

Pakistanski talibani povezani s al-Kaidom su odgovorni za veliku većinu atentata u kojima je u zemlji u nešto više od dvije godine poginulo 2.550 ljudi. Oni predbacuju Islamabadu savez sa Sjedinjenim Državama u ‘ratu protiv terorizma’. Prije mjesec dana vojska je pokrenula veliku ofenzivu na njihovo uporište u Južnom Vaziristanu, na sjeverozapadu Pakistana, u plemenskim pograničnim zonama Afganistana. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene