Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratio ga FBI i sve spriječio!

Želio zgradu američke središnje banke dignuti u zrak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tajnoj akciji je mu je agent FBI-ja 'pomagao' u pripremi i nabavio mu 'eksploziv', pazeći da sugrađane ne izloži opasnosti.

Dvadesetjednogodišnjak rođen u Bangladešu uhićen je dok je bezuspješno pokušavao aktivirati bombu koju je neupotrebljivom učinio FBI koji ga je pratio više mjeseci. Zgrada ispred koje je Quazi Mohammad Rezwanul Ahsan Nafis htio aktivirati bombu je blizu mjesta na kojemu su stajali tornjevi Svjetskog trgovačkog centra, na jugu Manhattana. Mladić je priznao da je povezan s Al Qaidom, a imao je namjeru aktivirati bombu s 450 kg eksploziva ispred zgrade američke središnje banke (FED) u New Yorku.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin ispovijest investitora "Ovo je Putinova lista za odstrel, ja sam na njezinu vrhu. Krenut će u ubilački pohod" Helikopterska nesreća na Manhattanu (Foto: AFP) ne zna se uzrok Srušio se 11 minuta nakon polijetanja: U padu helikoptera na Manhattanu najvjerojatnije poginuo pilot

>> Američka vlada: 'Ne putujte u Pakistan!

Glavni savezni tužitelj u Brooklynu dodao je u priopćenju da je mladić ušao u Sjedinjene Države u siječnju 2012. kako bi izveo atentat. Pozivajući se na veze s Al Qaidom u inozemstvu htio je osnovati terorističku ćeliju u SAD-u.

Jedan od onih koje je "vrbovao" bio je i agent FBI-ja koji mu je pomagao u pripremi i nabavio mu "eksploziv", no građani nisu bili u opasnosti, budući da se radilo o lažnom i neispravnom eksplozivu.

Nafisa koji je imao plan "uništiti Ameriku", po riječima tužitelja, kako se prenosi u priopćenju, u srijedu ujutro je uhitila policija dok je uzalud pokušavao detonirati bombu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene