Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika policijska akcija

Nisu mu pomogle ni plastične operacije: Nakon 30 godina uhićen narkobos zvan 'Bjeloglavi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U velikoj policijskoj akciji u Brazilu pronađen je kriminalac Luiz Carlos da Rocha za kojim se tragalo više od 30 godina. Radi se o narkobosu koji je bježeći od zakona plastičnom operacijom čak promijenio i izgled lica.

Više od 150 agenata sudjelovalo je u operaciji koja je rezultirala uhićenjem Luiza Carlosa da Roche koji je godinama vješto mijenjao svoj izgled.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Maksimirskoj Problemi u prometu FOTO U sudaru automobila i teretnog vozila ozlijeđene tri osobe Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel

Narkobos Luiz Carlos de Rocha, znan i kao ''Bjeloglavi'', prije određenog se vremena podvrgnuo plastičnoj operaciji kako bi promijenio svoj izgled, ali to mu nije pomoglo te je ulovljen u Brazilu nakon što je od policije bježao više od tri desetljeća.

U velikoj su policijskoj operaciji provedene 24 racije te zaplijenjeni automobili u vrijednosti 10 milijuna dolara, avioni, farme i stanovi, javlja News Sky.

Ovog južnoameričkog narkobosa bilo je teško uloviti, jer je, navodi policija, ''živio veoma diskretno, u sjeni, izbjegavajući pokušaje uhićenja''.

Tijekom višegodišnjeg bijega od policije, narkobos Rocha promijenio je ime u Vitor Luiz de Moraes. Navodno je stvorio mrežu poslova koja uključuje proizvodnju kokaina u džunglama Bolivije, Kolumbije i Perua te je drogu distribuirao u SAD i Europu.

Složene poslove distribucije droge iz džungle u urbana mjesta drugih kontinenata obavljao je ispod radara zakona. Kokain iz džungle prevezao bi, izvijestila je policija, malim avionima na daljnju obradu preko zračnog prostora Venezuele u zapadni Brazil. Od tamo je dalje u tajnim predjelima kamiona distribuiran po većim gradovima Brazila, a iz Brazila i u druge države.

U zatvoru će, kažu vlasti, provesti sljedećih 50 godina.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene