Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ubojstvo zgrozilo regiju

VIDEO Uhićen Vanjin ubojica, policija otkrila kako je izgledao njegov bijeg

Aktualno Galerija Presica makedonskog MUP-a Presica makedonskog MUP-a Foto: you tube, policija Makedonije Privođenje osumnjičenika pred sud Privođenje osumnjičenika pred sud Foto: Skopje1.mk/Screenshot Vanja Vanja Foto: Facebook/Zorica Gjorcevska Vanja Gjorčevska Vanja Gjorčevska Foto: MUP Sjeverne Makedonije/Screenshot +1 Vanja Gjorčevska Galerija 1/6 >>
U Turskoj je uhićen Ljupčko Palevski, kojeg se sumnjiči za ubojstvo Vanje Gjorčevske i Panče Žežovskog.

Uhićen je Ljupčo Palevski zvan Palčo, koji je osumnjičen za organiziranje otmice i ubojstvo 14-godišnje Vanje Gjorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa. Uhićen je u Turskoj, prenosi Skopje1.

Makedoniju je napustio 30. studenog.

Makedonska policija održala je konferenciju za novinare o slučaju koji je zgrozio regiju.

Makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski rekao je kako je riječ o monstrumima. "Palevski je u Turskoj, čeka se procedura da ga se izruči Makedoniji". Spasovski je rekao da je Palevski prvo došao u Srbiju, a potom preko Gradine prešao u Bugarsku, gdje ga je čekao prijevoz za Tursku, odnosno grad Balikesir.

Bio je na crvenoj listi, odnosno na Interpolovoj listi. 

"Nesumnjivo je da je netko iz MUP-a dao informaciju o ubojstvima Vanje Gorčevske i Panče Žežovskog, pa je tako osumnjičeni organizator i realizator Ljupčo Palevski Palčo pobjegao iz Makedonije", rekao je Spasovski i dodao da je pronađen i Vanjin telefon, ali nije rekao gdje.

Vanja nije umrla od gušenja, kako se nagađalo, već je upucana, otkrio je Spasovski i dodao da će obdukcija pokazati točan uzrok smrti, ali da je riječ o prostrijelnoj rani.

 

Što se dogodilo?

Podsjetimo, prvo je nestao umirovljeni frizer Panče 22. studenog, a Vanja je ispred svoje zgrade oteta 27. studenog. Ubijena je nekoliko sati kasnije. Djevojčičino tijelo pronađeno je u nedjelju, a frizerovo u ponedjeljak. Sumnja se da su isti ljudi odgovorni za njihovu smrt.

Vanjin otac Aleksandar Gorčevski, također umiješan u ubojstvo, priveden je u utorak navečer na sud u Skoplju. Tužiteljstvo je objavilo da je obavještavao ostale osumnjičene o tome kada će Vanja izići iz kuće i biti sama. Gorčevski je pred tužiteljem sve to negirao.

Za frizera Panču pretpostavlja se da je dugovao novac nekome od otmičara, sumnja se da su ga ubili zbog iznosa od 500 eura, a njegov automobil iskoristili su za otmicu djevojčice.

Pročitajte i ovo Učionica - 2 bijesni roditelji Djecu s poteškoćama u razvoju smjestili u neadekvatnu učionicu? "Tu su cijevi, vatrodojavna centrala, stalno netko ulazi"

Trenutačno su uhićeni Vanjin otac Palčo, Vlatko Kešišev, Velibor Manev, Bore Videvski i još jedna osoba.

Vanja Gorčevska oteta je 27. studenoga ispred zgrade u kojoj je živjela nakon što je ujutro krenula u školu. Nekoliko sati kasnije ubijena je. Istraga je pokazala da je motiv otmice bio koristoljublje.

Policija tvrdi da je njezin otac otmičarima davao podatke o kćeri i njezinu kretanju. Cilj je bio iznuditi novac od njegove bivše supruge i Vanjine majke. Djevojčičino tijelo pronađeno je u nedjelju 3. prosinca u okolici Skoplja. Istog dana pronađeno je tijelo Panče Žežovskog. Njegov automobil korišten je u otmici djevojčice, a policija ga je zatekla zapaljenog.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene