Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici Laosa i Tajlanda

Uhićen još jedan od osnivača Pirate Baya

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od osnivača najpoznatijeg piratskog torrent sajta "The Pirate Bay", Hans Fredrik Lennart Neij, poznatiji kao "TiAMO", uhićen je na Tajlandu, priopćila je lokalna policija.

TiAMO je uhićen prilikom pokušaja prelaska granice iz Laosa, na osnovu međunarodne tjeralice izdane temeljem presude nakon što je 2009. godine osuđen zbog "pomaganju u kršenju autorskih prava".

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Trojica Hrvata ozlijeđena u nesreći na Tajlandu: "Jedan je slomio rebra, a drugog operiraju" Ilustracija Okolnosti se utvrđuju Stravična eksplozija u tvornici vatrometa: Krhotine posvuda, velik broj poginulih

Pirate Bay, koji korisnicima nudi golemi broj linkova prema piratskom sadržaju, jedan je od najposjećenijih portala na svijetu.

Policija u lovu na pirate: Stavljaju oglase na piratske stranice!

TiAMO (36) je zajedno s trojicom suradnika pred sudom u Švedskoj osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu, a naređeno im je i da plate 3,6 milijuna dolara odštete. Pobjegao je iz domovine nakon što je pušten uz jamčevinu.

"Gospodin Neij je uhićen prilikom pokušaja prelaska na teritorij Tajlanda iz Laosa, gdje je živio od 2012. godine", rekao je policijski glasnogovornik lokalnim medijima. Istaknuo je da je Neij u prethodne dvije godine više od 30 puta ulazio u Tajland, jer posjeduje kuću na turističkom otoku Pukhet.

Podsjetimo, ranije ove godine uhićen je još jedan od osnivača Pirate baya, Peter Sunde na jugu Švedske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene