Obavijesti Video Pretražite Navigacija
El Amarillo

Uhićen jedan od šefova meksičkog narkokartela 'Los Zetas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksička policija uhitila je jednog od utemeljitelja i navodnog regionalnog šefa narkokartela 'Los Zetas' koji operira na jugu zemlje, priopćilo je u utorak ministarstvo za javnu sigurnost.

Uhićen u ponedjeljak u državi Oaxaca Flavio Mendez Santiago znan kao 'El Amarillo', nalazi se na listi 37 najopasnijih kriminalaca u Meksiku i za njega je bila ponuđena nagrada od oko milijun eura, objasnio je načelnik saveznog policijskog odjela za borbu protiv droga Ramon Pequeno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rutinska kontrola Zaustavila ga policija, a nakon provjere oduzeli mu auto i ispisali ogromnu kaznu Zaplijena marihuane u Kaštelima Zaplijena u Kaštelima Spazio policiju pa krenuo bježati: Nije stigao daleko, a kod sebe je imao veću količinu droge

'Los Zetas' je skupina kriminalaca nastala 90-ih godina. Osnovali su je bivši vojnici specijalnih postrojbi koji su dezertirali kako bi radili za švercere droge. Od 2003. 'Los Zetas' djeluje kao autonomni kartel.

Osim švercom droge, taj se kartel bavi i otmicama i krađom goriva. Poznat je po okrutnosti, a posebice su ostali zapaženi nakon pokolja 72 imigranata na sjeveroistoku Meksika u kolovozu prošle godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene