Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen i drugi ubojica prostitutki?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je uhitila i drugog osumnjičenog za ubojstva pet prostitutki u jednoj od najopširnijih policijskih istraga u Velikoj Britaniji.

'Uhićen je i drugi muškarac osumnjičen za ubojstva svih pet žena' objavio je Stewart Gull.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Slika nije dostupna Još uvijek nema osumnjičenih Raste broj žrtava njujorškog 'Jacka Trbosjeka': Pronašli nove ostatke

Osumnjičeni muškarac ima 48 godina, a uhićen je u svom domu u Ipswichu oko pet sati ujutro po lokalnom vremenu. 

Jučer uhićeni Tom Stephens još uvijek je u pritvoru gdje može ostati najkasnije do danas navečer kada ga policija mora ili pustiti ili optužiti. 

Oba su muškarca optužena za ubojstvo pet prostitutki čija su gola tijela pronađena od drugog do 12. prosinca. 

Mali vremenski razmak između ubojstava, sve su djevojke ubijene unutar nekoliko tjedana, preplašio je stanovnike Ipswicha, a policiju natjerao na velike napore kako bi u što kraćem roku uhvatili počinitelja. 

Tom Stephens koji je radio u lokalnom supermarketu priznao je kako je poznavao svih pet djevojaka i to već oko godinu i pol dana. Tvrdi također kako je s jednom od njih, Taniom Nicol, bio u vezi, te kako je nakon njezina nestanka razgovarao s njenom majkom. Prema njegovim riječima policija ga je ispitala već nekoliko pute, te mu prilikom jednog od ispitivanja uzela mobitel i laptop. No Tom također poriće bilo kakvu vezu s ubojstvima. 

BBC i Sunday Mirror objavili su razgovor sa Stephensom na dan njegova uhićenja. U njemu je osumnjičeni pričao o svojim poznanstvima s djevojkama, nedostatku alibija, te svojim sumnjama da će ga policija zbog toga uhititi. Naglasio je također kako se uhićenja ne boji, jer ništa nije skrivio i nije umješan u ubojstva. 

Odvjetnici sada optužuju BBC i Sunday Mirror kako su objavljivanjem razgovora sa Stephensom naštetili slučaju ukoliko on bude optužen i dođe so suđenja. 

No zamjenik direktora BBC-a Newsa, Adrian Van Klaveren, rekao je kako je smatra da je objavljivanje razgovora sa Stephensom 'bilo u interesu javnosti'.

Pritvor Tomu Stephensu, prvom uhićeniku u istrazi o ubojstvu pet prostitutki iz Ipswicha, na istoku Engleske, produljen je za 36 sati, objavila je u utorak navečer policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene