Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužen za korupciju

Uhićen guverner središnje banke Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Guverner središnje banke Kosovo Hashim Rexhepi uhićen je zbog optužbi za korupciju.

Policija na Kosovu uhitila je guvernera središnje banke Hashima Rexhepija tijekom istrage o korupciji, poreznim prijevarama i pranju novca, priopćili su iz EULEX-a, dan nakon što je najviši sud UN-a proglasio nezavisnost Kosova legalnim, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Filmska priča Osuđen sudac koji je skrivao mito u staklenkama za kisele krastavce u vrtu: Pobjegao iz zemlje pa tvrdio da je otet Korupcija - ilustracija MITO I KORUPCIJA Svi okrivljenici iz afere GSKG se nagodili s Uskokom, među njima i bivši Bandićev vozač

Policija je tijekom istrage za korupciju pretražila njegovu kuću i ured, rekao je glasnogovornik EULEX-a Blerim Krasniqi. 'Istražuju se korupcija, financijske prijevare, sumnje za zlouporabu položaja i vlasti, prihvaćanje mita, izbjegavanje poreza te pranje novca', stoji u izjavi.

Rexhepi je uhićen je u petak tijekom jutra u svom uredu u središtu Prištine u sklopu akcije otkrivanja financijskih zlouporaba koja je tijekom jutra provedena pod vodstvom misije za vladavinu zakona EULEX, izjavio je regionalni glasnogovornik Kosovske policije u Prištini Arber Beka.

Kosovski specijalni tužitelj iz ureda Specijalnog tužiteljstva, EULEX-ovi policijski službenici, kao i službenik za vezu su nazočni u Središnjoj banci Kosova kako bi osigurali nadzor i učinkovito prikupljanje dokaznog materijala te pružili objašnjenja osobama nazočnim na mjestu događaja, kaže se u priopćenju.

Mediji na Kosovu su pisali kako se na listi EULEX-a nalazi i 25 visokih dužnosnika kosovskih institucija osumnjičenih za korupciju i razne zlouporabe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene