Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen gerilac koji je ubio iračkog plemenskog vođu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojnici uhitili su al Qaedina gerilca koji je, vjeruju, odgovoran za prošlotjedno ubojstvo važnog američkog saveznika, sunitskoga plemenskog vođe u pokrajini Anbaru, objavila je u nedjelju američka vojska.

Abdul Sattar Abu Risha ubijen je u četvrtak u bombaškome napadu kraj svoje kuće u Ramadiju, glavnome gradu Anbara. 

Pročitajte i ovo Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

o se prije dva tjedna sastao s američkim predsjednikom
Georgeom W. Bushem u Anbaru. On je predvodio Anbarsko vijeće spasa, savez sunitskih plemena koja surađuju s Amerikancima u borbi protiv sunitske islamističke al Qaede.

U priopćenju američke vojske kaže se da je uhićen gerilac Fallah Khalifa Hiyas Fayyas al-Jumayli, te da je uhićen u subotu u operaciji blizu grada Balada, sjeverno od Bagdada.

"Obavještajni podaci pokazuju da je al-Jumayli umiješan u plan ubojstva vodećih plemenskih čelnika", kaže se u priopćenju.

"Navodno je umiješan i u samoubilačke i napade autom bombom u Anbaru, a tijesno je povezan i s vodećim predstavnicima al Qaede u regiji".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene