Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječen u naumu

Uhićen 22-godišnjak iz Velike Kladuše koji se pokušavao pridružiti Islamskoj državi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je otkrila njegov plan pa je u koordiniranoj akciji uhićen te vraćen najprije u Crnu Goru, a potom i izručen BiH.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine objavilo je u ponedjeljak kako je jedan državljanin te zemlje spriječen u pokušaju pridruživanja terorističkoj organizaciji Islamska država nakon što je u koordiniranoj policijskoj akciji uhićen na području Turske.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Kako je pojašnjeno, državljanin BiH Senad Koštac (22) iz Velike Kladuše je nakon uhićenja u Turskoj izručen bosanskohercegovačkom pravosuđu te se nalazi na ispitivanju u državnom tužiteljstvu koje će odlučiti od daljnjim mjerama.

Do sada je utvrđeno kako je on osmislio plan pridruživanja Islamskoj državi. Iz BiH je naprije otputovao u Crnu Goru, iz koje je potom zrakoplovom otišao u Tursku, a krajnji cilj mu je bila Sirija.

Policija je otkrila njegov plan pa je u koordiniranoj akciji uhićen te vraćen najprije u Crnu Goru, a potom i izručen BiH.

Trenutačno ga se tereti za kazeno djelo protuzakonitog formiranja i pridruživanja inozemnim paravojnim ili parapolicijskim postrojbama. (hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene