Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriven tavan strave

Udomitelji vješali dječake na kuke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska javnost šokirana je slučajem trojice braće koje je udomila jedna obitelj. Dječaci su naime trpjeli brutalno zlostavljanje.

Jedan brat na sudu je ispričao kako ih je obitelj, kod koje su proveli 6 godina nakon smrti majke, zlostavljala na način da bi ih u vrećama vješali na kuke na tavanu. Sva tri brata ispričala su identičnu priču, te naveli kako su ih ponekad udomitelji znali satima držati u vrećama bez hrane i vode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uspješna potraga Pronađena nestala tri 14-godišnjaka Skup udomitelja s djecom - 1 1200 udomiteljskih obitelji Sve veći problem: Djece koja trebaju obitelj sve je više, a udomitelja sve manje

Muškarac i žena stari 49 i 42 godine zanijekali su sve optužbe, iznijevši u obrani da su se dječaci urotili protiv njih i sve izmislili, ali sud nije uvažio njihove navode. Optužnica još navodi da su udomitelji dječake prisiljavali da leže na snijegu samo u donjem rublju, a navodno su ih i vezivali za potporne stupove na tavanu.

Sud je optužnicu formirao isključivo prema svjedočenjima dječaka, i premda se njihove priče razlikuju u nekih detaljima, u kući udomitelja pronađene su lisice, lokoti, užad te tragovi tkanine na mjestu gdje su vezani. Dječaci su također ispričali kako im je smještaj bio spartanski i izuzetno neudoban, a prisiljavalo ih se da jedu loše pripremljenu hranu i piju alkohol.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene