Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni izbori u Mađarskoj

Učvršćen politički nadzor desnog centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladajuća mađarska stranka Fidesz premijera Viktora Orbana na lokalnim izborima ostvarila je uvjerljivu pobjedu u prijestolnici Budimpešti i osvojila veliki broj gradova i županija.

Pobjedom od Fidesza podržanog kandidata Istvana Tarlosa u ključnim izborima za mjesto gradonačelnika Budimpešte učvršćen je i politički nadzor desnog centra nad Mađarskom. Nakon gotovo 88 posto prebrojanih glasova Tarlos je vodio s 53,61 posto glasova s prednošću većom od 20 posto pred izazivačem, socijalistom Szabom Horvathom.

Pročitajte i ovo Autobusni kolodvor situacija je neizdrživa Nakon naše priče o džeparkama na kolodvoru stigao odgovor iz Grada: "Planiramo proširiti videonadzor" Američki senatori u Budimpešti srozavanje demokracije "Neobično i zabrinjavajuće": Mađarska vlada nije primila američke senatore u službenom posjetu

>> Zbog velikog odaziva, neka mađarska birališta dulje otvorena

Nakon 80 posto prebrojanih glasova na razini regija jasno je da je Fidesz uz prijestolnicu osvojio nadzor i nad 19 županijskih skupština, kao i veliku većinu gradskih i mjesnih vijeća u zemlji, izvijestila je agencija Dpa. 'Ovim izborima mi, Mađari, otvorili smo put za postizanje svih naših zajedničkih ciljeva da postanemo snažna, poštovana zemlja', rekao je Orban nakon izbora na javnoj televiziji M1 i istaknuo da su Mađari nedjeljnim glasovanjem ocijenili rad vlade Fidesza i njegovih demokršćanskih partnera, prenijela je agencija Reuters. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene