Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Brazilu

Učenik nožem ubio učiteljicu i ranio petero ljudi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trinaestogodišnji učenik upao je u školu i nožem ubio učiteljicu.

Trinaestogodišnji učenik nožem je ubio 71-godišnju učiteljicu te ranio još tri učitelja i dvoje učenika u javnoj školi Thomazia Montoro, u Sao Paulu, potvrdili su državni dužnosnici. Osobe ozlijeđene u napadu trenutačno se oporavljaju i izvan su životne opasnosti, piše Associated Press.

Osumnjičeni napadač je priveden, a državna vojna policija provodi istragu. "Naši napori usmjereni su na pomoć ranjenima i tješenje članova obitelji", napisao je guverner Tarcísio de Freitas na društvenim mrežama.

Učenik je novinarima ispred škole ispričao da je napadač prošli tjedan izvrijeđao drugog učenika, a da je učiteljica koju je nasmrt izbo nožem pokušala riješiti sukob.

Napadač je drugog učenika nazvao štakorom, a drugom se to nije svidjelo i počeli su se svađati, kazao je 13-godišnji dječak koji je u istom razredu kao i osumnjičeni.

Dodao je da se napadaču nije svidjelo kako je učiteljica reagirala te je rekao da će nešto poduzeti.

Napadač je jučer ušao u razred noseći masku s lubanjom i napao učiteljicu s leđa. Livramento je rekao kako je tada cijeli razred počeo bježati. Vlasti su na konferenciji za novinare potvrdile kako je napadač na internetu tražio načine da nabavi vatreno oružje, piše Associated Press. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene