443026
443026
443026
443026
443026

SNIMIO JE UBOJSTVO KOJE JE ŠOKIRALO SVIJET 'Policija me zaključala i otela mi mobitel'

  • , 12.07.2016., 09:42
  • Autor:
  • komentara

Vlasnik trgovine koji je mobitelom snimio kako su policajci hladnokrvno ubili Altona Sterlinga, Afroamerikanca nakon čega je krenuo i val prosvjeda u SAD-u, ispričao je da mu je policija uzela mobitel i zaključala ga u automobil na četiri sata.

 
 
 
 
Ubojstvo Altona Sterlinga (Screensgot: Reuters)
Ubojstvo Altona Sterlinga (Screensgot: Reuters)

Abdullah Muflahi zbog toga je odlučio podnijeti tužbu protiv policije. U videu od 42 sekunde koji je snimio mobitelom vidi se kako je jedan od dvojice policajaca izvukao pištolj iz Sterlingova džepa dok su prvotno tvrdili kako je on na njih potegnuo oružje. Dvojica policajaca u njega su ispalila pet hitaca, dok je ležao prikovan za tlo, od čega je jedan metak dobio u prsa, a jedan u leđa.

U tužbi koju je podnio Muflahi stoji da je policija uzela snimku nadzornih kamera iz trgovine bez naloga kao i njegov mobitel na kojem je bila snimka ubojstva.

'Četiri sam sata bio zaključan u policijskom automobilu. Osjećao sam se kao zadnji kriminalac. Nisu mi ni pročitali moja prava. U automobilu je bilo užasno vruće', ispričao je vlasnik trgovine.

'Policija se ponašala kao da je u Sjevernoj Koreji, kao da mogu raditi sve što žele, nekažnjeno,' kazao je njegov odvjetnik Joel Porter, a prenosi Daily News.

Nakon ubojstva Altona Sterlinga i još jednog Afroamerikanca od strane policije, u Dallasu je održan prosvjed na kojem je ubijeno pet a ranjeno 12 policajaca.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se