Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuži policiju

SNIMIO JE UBOJSTVO KOJE JE ŠOKIRALO SVIJET 'Policija me zaključala i otela mi mobitel'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik trgovine koji je mobitelom snimio kako su policajci hladnokrvno ubili Altona Sterlinga, Afroamerikanca nakon čega je krenuo i val prosvjeda u SAD-u, ispričao je da mu je policija uzela mobitel i zaključala ga u automobil na četiri sata.

Abdullah Muflahi zbog toga je odlučio podnijeti tužbu protiv policije. U videu od 42 sekunde koji je snimio mobitelom vidi se kako je jedan od dvojice policajaca izvukao pištolj iz Sterlingova džepa dok su prvotno tvrdili kako je on na njih potegnuo oružje. Dvojica policajaca u njega su ispalila pet hitaca, dok je ležao prikovan za tlo, od čega je jedan metak dobio u prsa, a jedan u leđa.

U tužbi koju je podnio Muflahi stoji da je policija uzela snimku nadzornih kamera iz trgovine bez naloga kao i njegov mobitel na kojem je bila snimka ubojstva.

'Četiri sam sata bio zaključan u policijskom automobilu. Osjećao sam se kao zadnji kriminalac. Nisu mi ni pročitali moja prava. U automobilu je bilo užasno vruće', ispričao je vlasnik trgovine.

'Policija se ponašala kao da je u Sjevernoj Koreji, kao da mogu raditi sve što žele, nekažnjeno,' kazao je njegov odvjetnik Joel Porter, a prenosi Daily News.

Nakon ubojstva Altona Sterlinga i još jednog Afroamerikanca od strane policije, u Dallasu je održan prosvjed na kojem je ubijeno pet a ranjeno 12 policajaca.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene