Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doživotno znači doživotno

Ubojici Roberta Kennedyija 15. put odbijena molba za pomilovanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Kennedy umro je dan nakon što je teško ranjen, a Sirhan je osuđen na smrt 1969., no kazna mu je preinačena u doživotni zatvor nakon što je Kalifornija zabranila smrtnu kaznu.

Ubojici demokratskog predsjedničkog kandidata Roberta Kennedyija Sirhanu Sirhanu 15. put odbijena je molba za pomilovanjem u srijedu, priopćila je uprava kalifornijskog zatvora.

Pročitajte i ovo Robert Kennedy mlađi Robert Kennedy mlađi Sad je službeno: Kontroverzni nećak J.F. Kennedyja objavio kandidaturu za predsjedničke izbore Jevgenij Prigožin Borba protiv Ukrajine Rusija pomilovala više od 5000 bivših Wagnerovaca: Mogu sudjelovati u najopasnijim bitkama

Palestinac Sirhan (71), pojavio se u srijedu pred povjerenstvom za pomilovanja tvrdeći da se ne sjeća ubojstva Bobbyja, mlađeg brata Johna Kennedyja, američkog predsjednika koji je ubijen 1963.

Sirhan služi doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubojstva Roberta Kennedyja (42), u hotelu Ambassador u Los Angelesu 5. lipnja 1968. godine. Pucnjava se dogodila nekoliko minuta nakon što je tadašnji američki senator iz New Yorka, bivši ministar pravosuđa, održao pobjednički govor nakon pobjede na predizborima u Kaliforniji.

Robert Kennedy umro je sljedeći dan, a Sirhan je osuđen na smrt 1969., no kazna mu je preinačena u doživotni zatvor nakon što je Kalifornija zabranila smrtnu kaznu.

Paul Schrade, 91-godišnji Kennedyijev bliski suradnik i jedan od petero ljudi ranjenih u pucnjavi, rekao je na saslušanju da bi Sirhan trebao biti pomilovan jer dokazi pokazuju da je drugi napadač ubio Kennedyija.

Analiza zvučne snimke pokazuje da je ispaljeno 13 hitaca, a Sirhanov pištolj ima samo 8 metaka i nije imao šanse da ga ponovno napuni, rekao je Schrade.

Savezni sudac prošle je godine odbio slična objašnjenja Sirhanovih odvjetnika, koji su tražili da ga sud oslobodi tvrdeći da je nevin. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene