Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komunicirao s ljudima iz 20 zemalja

Koga je ubojica iz Toulousea zvao u Hrvatsku?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistički terorist Mohamed Merah, hladnokrvni ubojica sedam osoba u ožujku 2012. u Francuskoj, među kojima i troje djece u Toulouseu i Montaubanu nije bio izloliran kao što se činilo tijekom prvih istraživanja njegovog života.

Merah, 23-godišnji Francuz alžirskog podrijetla, je obavio 2.000 telefonskih poziva od rujna 2010. do veljače 2011., od kojih 200 osobama koje su živjele u 20 stranih zemalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otmičar uhićen Okončana talačka kriza u Francuskoj Slika nije dostupna Čeka se odgovor Alžira Tijelo francuskoga ubojice možda će pokopati u Alžiru

U dokumentu od 26. ožujka ove godine, francuske službe naglašavaju da su pronašle 1.863 telefonskih komunikacija između 1. rujna 2010. i 20. veljače 2011. i 186 poziva u inozemstvo.

>> Francuzi objavili snimku pregovora policije i Meraha

"Ubojica na skuteru" je slao i sms poruke u Egipat bratu Abdelkaderu. Druge telefonske pozive Merah je vodio s ocem u Alžiru i s drugim osobama u Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Obali Bjelokosti, Keniji, Hrvatskoj i Butanu.

Čini se da je brat Abdelkader, blizak radikalima imao veliki utjecaj da se Merah iz maloljetničkog delinkventa pretvorio u radikalnog islamista. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene