Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Izgledala mi je kao demon'

Ubio ženu, pa se oblačio u njezinu odjeću da zavara prijatelje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ahmed Al-Khatib koji je ubio svoju suprugu Raniju Alayed, prakticirajući 'ubojstvo iz časti', u Velikoj Britaniji, osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Kod muslimanskog para, Ahmeda Al-Khatiba (35) Ranije Alayed (25) koji je u Veliku Britaniju, u Salford stigao iz Sirije, policija je već nekoliko puta intervenirala zbog obiteljskog nasilja, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

Ranija je ubrzo ostavila Khatiba i započela vezu s drugim muškarcem. Posramljen narušenom obiteljskom časti, Khatib se odlučio osvetiti ubojstvom nesretne žene. Prvo ju je namamio da u stan njegovog brata ostavi djecu, a potom je ondje usmrtio.

Preobukao se u njezinu odjeću i izašao u šetnju. Kako bi zavarao prijatelje i rodbinu da je žena još živa, to je nastavio činiti i sljedećih mjesec dana. Posljednji je put viđena 7. lipnja prošle godine, a on je uhićen početkom srpnja.

Obitelj ubila 22-godišnjakinju, njezinu tetu i sestričnu zbog 'časti'

Međutim, nekoliko je puta policija pokušala stupiti u kontakt s njom, ali to nije bilo moguće. Naposljetku im je priznao da ju je ubio, ali kaže da se sve dogodilo slučajno. Ahmed tvrdi da mu se prikazala u obliku zlog duha te ju je gurnuo niz stepenice, pri čemu je ona zadobila teže ozlijede glave i umrla.

Al-Khatibova obrana tvrdila je da je on mentalno bolestan i da je bio uvjeren da je njegova žena demon. Policija još traga za tijelom žene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene