Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blizak Francoisu Hollandeu

Ubio se senator upleten u aferu 'kineskih brakova'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski senator Jean Germain, blizak socijalističkom predsjedniku Francoisu Hollandeu, počinio je samoubojstvo u utorak uoči početka sudskog postupka koji se vodi protiv njega zbog malverzacija.

Jean Germain, 67-godišnji bivši gradonačelnik Toursa, grada blizu dvoraca na Loiri koji privlače milijune turista godišnje, bio je upleten u aferu "kineskih brakova", simboličnih brakova kineskih turista organiziranih u Francuskoj. Senator, otac dvoje djece, pronađen je mrtav u garaži svoje kuće u Toursu. "Vjerojatno je riječ o samoubojstvu lovačkim oružjem", rekao je državni odvjetnik Jean-Luc Beck.

Pročitajte i ovo Bračni par ubio djecu pa izvršio samoubojstvo Ogromna tuga u susjedstvu Nezapamćena tragedija u Srbiji: Sumnja se da je mladi bračni par ubio djecu prije samoubojstva Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme"

Jean Germain je bio optužen za suučeništvo u ilegalnom uzimanju dobiti i pronevjeri državne imovine te za pogodovanje malverzacijama tijekom organiziranja tih prividnih brakova između 2007. i 2011.

Potreseni i s tugom na licu

Germain se danas nije pojavio da ročištu u sudu, a njegov odvjetnik je rekao da je nestao i da je ostavio oproštajno pismo. Njegovo tijelo je pronađeno kasnije.

"Znam da ću rastužiti najbliže, ali ne mogu dopustiti sustavni politički lov koji se svakodnevno vodi", napisao je i dodao da nije pronevjerio ni novčića, niti se obogatio te dodao da ima osoba kojima je nepravda nepodnošljiva.

Brojni politički dužnosnici lijeve i desne orijentacije izrazili su žaljenje zbog njegove smrti, a predsjednik Francois Hollande rekao je da je riječ o "strašnoj drami". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene