Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divljaštvo bez granica

Ubili više od 700 pripadnika jednog plemena, a sudbina njih 1800 još nije poznata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadisti Islamske države (IS), koji sudjeluju u ratu u Siriji, ubili su u dva tjedna više od 700 pripadnika jednog plemena koje se pokušalo pobuniti protiv njihove vlasti na istoku zemlje, objavio je u subotu Sirijski opservatorij za ljudska prava (OSDH).

Među 700 mrtvih sunitskog plemena Shaitat, 100 su bili naoružanih borci, a ostali su civili, tvrdi OSDH. Oni su ubijeni u nekoliko sela pokrajine bogate naftom Deiz Ezor koju velikim dijelom kontrolira IS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velika akcija Njemačka policija u raciji pretresla 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom: "Takvima nema mjesta kod nas" Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..."

"U dva posljednja tjedna više od 700 pripadnika plemena Shaitat ubijeno je u nekoliko sela. Oko 100 su bili naoružani borci, a preostali muški civili", precizira NGO na temelju velike mreže aktivista i medicinskih izvora.

Šef OSDH-a Rami Abdel Rahmane je rekao da nije poznata sudbina oko 1.800 pripadnika toga plemena.

6 vođa stavljeno na 'crnu listu' - Među njima je i ON!

Pleme Shaitat bori se od kraja srpnja protiv IS-a u tri sela nakon što su džihadisti uhitili trojicu njihovih pripadnika, čime su prekršili dogovor dviju strana. Pleme se obvezalo da se neće suprostavljati IS, koji se obvezai da neće napadati pripadnike plemena.

IS se nakratko povukao iz tih sela prije ponovnog preuzimanja kontrole krajem prošlog tjedna.

Početkom kolovoza IS je pogubio tri pripadnika toga plemena.

Nakon potiskivanja protivnika, IS je preuzeo kontrolu nad većim dijelom pokrajine Deir Ezor, koji je pripojila svom "kalifatu", proglašenom krajem lipnja na području između Sirije i Iraka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene