Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubijeno sedam osoba na jugu Italije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U međumafijaškom obračunu ubijeno je sedam osoba, od kojih šest imigranata iz Afrike, u mjestu Castelvolturno, pokraj Caserte i Napulja, na jugu Italije.

U bolnici u Napulju umro je u petak i šesti imigrant nakon pucnjave do koje je došlo u četvrtak kasno uvečer u kojoj je ubijeno pet imigranata, a na njh je ispaljeno više od stotinu projektila iz kalašnjikova i pištolja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šri Lanka: Bomba u vlaku ubila osam ljudi Slika nije dostupna Zagreb: U sudaru sedam automobila ozlijeđene dvije osobe

Policija drži kako je riječ o obračunu između krijumčara droge, a paljbu po imigrantima su, navodno, otvorili pripadnici mafijaškog klana Casalesi. 

U bolnici je umro imigrant iz Liberije, a u mjestu Castelvolturno od petorice ubijenih, tri su imigranta iz Gane, jedan iz Toga i još jedan iz Liberije. Prema riječima nekih očevidaca ubojice su imali karabinjerske prsluke protiv metaka, te su napali imigrante u trgovini 'Ob Ob exotic fashions'.

Pokolj je počinjen samo pet minuta poslije ubojstva, s više od 20 metaka ispaljeno je iz pištolja 53-godišnjeg Antonija Celienta, vlasnika kockarnice.

Policija povezuje pokolj imigranata s ubojstvom Celienta, koji je već bio kažnjavan za pljačke i član je mafijaškog klana Schiavone, koji je u ratu s klanom Casalesi.

Franco Roberti, koji vodi istragu, smatra kako su ta ubojstva vezana uz obračun u napuljskoj mafijaškoj organizaciji zvanoj camorra. Pretpostavlja se da su imigranti iz Afrike rasparčavali drogu na teritorju mafijaškog klana Casalesi bez da su za to tražili dozvolu ili platili 'koncesiju'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene