Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Treći ubijeni čelnik

Pentagon objavio: Ubijen vođa Islamske države u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa Islamske države (IS) u Afganistanu, Abu Sajed ubijen je početkom tjedna u napadu na sjedište grupe u pokrajini Kunar, izvijestio je u petak Pentagon.

Glasnogovornica Pentagona Dana White u priopćenju je objavila da je u napadu u utorak ubijeno još nekoliko članova IS-a.

Pročitajte i ovo Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Sajed je treći čelnik te džihadističke skupine ubijen u Afganistanu od srpnja 2016.

U zajedničkoj akciji afganistanskih i američkih vojnih snaga na istočnu pokrajinu Nangarhar 27. travnja ubijen je nekadašnji čelnik Abdul Hasib. Njegov prethodnik Hafiz Said Khan poginuo je u napadu bespilotnom letjelicom 2016.

Lokalni ogranak IS-a, poznat kao IS-Khorasan, a ime mu potječe od staroga naziva za područje kojemu pripada i Afganistan, aktivan je od 2015. i bori se protiv talibanskih te afganistanskih i američkih vojnih snaga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene