Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Pakistanu s nekoliko suradnika

Ubijen visoko rangirani član Al-Qaide

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoko rangirani član Al-Kaide Iljas Kašmiri, kojega smatraju jednim od najopasnijih ekstremista u svijetu, ubijen je u napadu američkom bespilotnom letjelicom nad područjem Pakistana, izvijestili su dužnosnici tajne službe i lokalni mediji.

Smrt pakistanskog ekstremista još je jedan u nizu uspjeha tajne službe, nakon smaknuća 2. svibnja Osame bin Ladena u gradu blizu Islamabada. 'Sigurni smo da je ubijen. Sada pokušavamo pronaći njegovo tijelo. Želimo napraviti i fotografije smaknutih ekstremista', rekao je dužnosnik pakistanske tajne službe.

Reuters prenosi kako je ovo drugi put da se objavljuje informacija o ubojstvu Kašmirija. Prvi je put informacija o njegovu ubojstvu u američkom zračnom napadu objavljena u rujnu 2009.

No pakistanski mediji potvrđuju današnju informaciju, pozivajući se na obavijest grupe kojoj je Kašmiri bio na čelu i povezane s Al-Kaidom, Harkat-ul Džihad Islami (HUJI).

'Možemo potvrditi da je naš vođa i zapovjednik Mohamad Iljas Kašmiri ubijen, zajedno s još nekoliko suradnika. Smrtno je stradao u napadu američke bespilotne letjelice 3. lipnja 2011. u 11.15 sati', stoji u priopćenju HUJI-ja, poslanog telefaksom pakistanskoj državnoj televiziji.

'Amerikanci će vrlo skoro doživjeti veliku osvetu. Naš jedini cilj je Amerika', rekao je glasnogovornik HUJI-ja, no autentičnost priopćenja nije provjerena.

Pripadnici HUJI-ja preuzeli su odgovornost za samoubilački bombaški napad na američki konzulat u Karachiju u ožujku 2006. u kojemu su ubijene četiri osobe, a ranjeno ih je 48, objavio je State Department.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otac sve gledao Snimka na kojoj brat ubija sestru šokirala je zemlju: S ocem ju je godinama silovao, građani su bijesni Slika nije dostupna Život jednog terorista Čokoholičar Osama bin Laden obožavao je nositi kaubojski šešir

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene