Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva protivnika pobačaja?

Ubijen ginekolog poznat po kasnim pobačajima u SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontroverzni američki ginekolog dr. George Tiller, čija je klinika u Kansasu često bila na meti napada protivnika pobačaja, ubijen je u nedjelju u Wichiti u predvorju crkve kojoj je pripadao, objavila je policija.

Ubijenog 67-godišnjeg Tillera u predvorju crkve je pronašao policajac, a svjedoci su dali opis i broj registarskih pločica automobila s kojim je pobjegao ubojica. Prema tom opisu, policija je ubrzo uhitila 51-godišnjeg muškarca iz Kansas Citya u vezi s ubojstvom Tillera, jednog od nekolicine američkih ginekologa poznatih po obavljanju kasnih pobačaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

Tiller je prije 16 godina preživio pokušaj ubojstva ispred svoje klinike. Policija do nedjelje navečer nije podigla optužbu protiv uhićenog niti je objavila motive ubojstva.

Ubojstvo osudio i američki predsjednik Obama

Tillerovo ubojstvo izazvalo je osude njegovih pristaša, ali i nekih koji su tražili zatvaranje njegove klinike. Zločin je osudio i predsjednik Barack Obama, rekavši da 'bez obzira koliko duboke bile podjele među Amerikancima oko teškog pitanja kao što je pobačaj, one ne mogu biti riješene gnusnim aktima nasilja'.

Nakon ubojstva u Wichiti ministar pravosuđa Eric Holder naredio je saveznim snagama reda da ponude zaštitu drugim sličnim ljudima i objektima diljem SAD-a, priopćilo je ministarstvo pravosuđa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene