Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otela se nadzoru

U Zimbabveu više od 60.000 oboljelih od kolere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 60.000 slučajeva kolere dijagnosticirano je od izbijanja epidemije te bolesti u Zimbabveu u kolovozu prošle godine, priopćila je u petak Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) koja taj broj smatra 'najtežim raspletom'.

Od kolere je prema najnovijem izvješću WHO-a umrla 3.161 osoba. Prag od 60.000 dijagnosticiranih slučajeva humanitarne organizacije su ocijenile 'najtežim raspletom'. 'Kolera nije pod nadzorom, naprotiv otela se nadzoru i to se najvjerojatnije neće promijeniti u skoroj budućnosti', ističe WHO. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kolera još hara U Zimbabveu umrlo više od 2750 osoba Slika nije dostupna Izvješće UNICEF-a Od kolere u Zimbabveu umrlo 1.174 ljudi

>> U Zimbabveu umrlo više od 2750 osoba

Širenju bolesti putem onečišćene vode pridonosi kišno razdoblje. Kako navodi WHO, polovica od 12 milijuna stanovnika Zimbabvea lako se može zaraziti kolerom zbog loših životnih uvjeta u toj zemlji. Epidemija se širi i na susjedne zemlje, posebno u Južnoafričkoj Republici, gdje je više od 2.600 osoba oboljelo, a 21 je umrla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene