Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prišli mu policajci

U zatvoru zbog homoseksualnosti: 'Bila je to noćna mora. To je koncentracijski logor'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ray Cole spavao je na zatvorskom podu, zbog čega sada jedva pomiče ruku. Uhićen je prošli mjesec nakon čega je obitelj mislila da je nestao.

Britanac pušten iz marokanskog zatvora u kojem je završio zbog 'homoseksualnih djela' iskustvo je opisao 'strašnim'.

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade Razoran potres Odluka Vlade: Više od 600 tisuća eura za Maroko Žrtve potresa u Maroku katastrofa u Maroku Očajni otac: "Sin je otišao u kuhinju po nož dok smo večerali. Poginuo je"

69-godišnji Ray Cole, umirovljeni izdavač magazina iz Kenta osuđen je na četiri mjeseca u zatvoru nakon što je policija na njegovom mobitelu pronašla slike homoseksualne prirode, piše Telegraph. 

'Vidio sam stvari za koje nisam znao da postoje.To nije zatvor, to je koncentracijski logor', rekao je nakon povratka u Veliku Britaniju.

'Jedva pomičem ruku jer sam spavao na podu 20 dana. Samo želim doći kući i spavati u mekom krevetu', rekao je i dodao da su tamošnji zatvorenici stari od 10 do 80 ili 90 godina.

Priznao mami svoju najveću tajnu - A ostao šokiran kad mu je ona priznala svoju!

'Bila je to noćna mora, ali tamo se ne vraćam', kaže.

Cole je uhićen prošli mjesec zajedno s 20-godišnjim Jamalom Jam Wald Nessom iz Marakeša, kojeg je odlučio posjetiti nakon online upoznavanja.

Pritvoreni zbog sumnje da su homoseksualci

Paru su na autobusnoj stanici prišli policajci koji su ih pritvorili zbog sumnje da su homoseksualci. U Maroku je riječ o zločinu za koji se može dobiti maksimalna kazna od tri godine zatvora.

Cole je izrazio zahvalnost svojoj obitelji na koju je, kaže, jako ponosan. Nakon puštanja, obitelj je zahvalila marokanskim vlastima za pokazivanje suosjećanja.

Povorka ponosa u Osijeku: Među sudionicima i ministar Vrdoljak

'Želimo zahvaliti svakome od vas, ovdje i u Maroku, koji ste pomogli našoj kampanji za oslobođenje našeg predivnog oca', napisala je obitelj na Facebooku.

Inače, Cole je bio u četvrtom, odnosno predzadnjem tjednu svog odmora kada je priveden. Marokanske vlasti propustile su o uhićenju obavijestiti britanski konzulat i njegovu obitelj koja je zbog toga gotovo tjedan dana strahovala da je njihov otac nestao. Srećom, u konačnici ih je uspio nazvati s mobitela drugog zatvorenika.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene