Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađeno novih 7 tijela

U vulkanskoj erupciji u Japanu 43 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam novih tijela pronađeno je u srijedu ujutro na vrhu japanskog vulkana Ontakea čime se broj poginulih popeo na 43 dok vlasti predviđaju da će ih biti još.

Spašavanje je nastavljeno u srijedu ujutro, četiri dana nakon iznenadne erupcije koja je blokirala stotine planinara na vulkanu između središnjih prefektura Nagano i Gifu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Snimke iz nuklearne elektrane u Fukushimi - 3 Japan FOTO Trinaest godina nakon potresa objavljene slike iz unutrašnjosti nuklearne elektrane

Spasioci su morali odustati od dolaska na lice mjesta u utorak iz straha od nove erupcije zbog pojačanog izbacivanja plinova i podrhtavanja tla.

FOTO Erupcija vulkana: Nadrealne snimke pepelom zatrpanih objekata

U srijedu ujutro spasilačke službe uspjele su sletjeti helikopterima na planinu čija površina prekrivena debelim slojem sivog pepela izgleda poput Mjesečeve.

Prvih 11 tijela skupljeno je u nekoliko navrata u prvim jutarnjim satima, nakon 12 koliko ih je locirano u subotu i ponedjeljak.

Potom je "uočeno sedam novih beživotnih tijela", pridodanih već otkrivenima, njih 36, rečeno je iz službenog izvora. Spasilačke ekipe - nekoliko stotina vojnika, vatrogasaca i policajaca - nadaju se završiti prebacivanje svih žrtava u srijedu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene