Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident kod Sremskih Karlovaca

Odsukan hrvatski riječni tanker, izbjegnuta katastrofa na Dunavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brod Siscia plovi pod hrvatskom zastavom, a navodno je već imao incidente na srpskim rijekama. Nasukao se na Dunavu kod Sremskih Karlovaca, no uspješno je odsukan pa je eventualna ekološka katastrofa izbjegnuta.

Na 1242. kilometru Dunava u Vojvodini blizu Sremskih Karlovaca sinoć se nasukao tanker Siscia, koji plovi pod hrvatskom zastavom.

Pročitajte i ovo Zapaljen tanker DRAMA U CRVENOM MORU FOTO Gori naftni tanker pogođen projektilom hutista: "Vojni brodovi stižu u pomoć" Tanker, arhiva (Foto: AFP) S tisuću tona mazuta "Svi su živi i zdravi": Nasukao se tanker blizu otoka Milosa u Egejskom moru

>> Odsukan riječni tanker kod Slavonskog Broda

Kako javlja Telegraf, u brodu se nalazi oko 750 tona baznog ulja, a u slučaju oštećenja njegova trupa, Dunavu je prijetila ekološka katastrofa.

Problem je jutros prijavljen novosadskoj Lučkoj kapetaniji, iz koje je kasnije stigla potvrda da je tanker sigurno odsukan te je nastavio plovidbu u smjeru Beograda.

Isti je brod, inače u vlasništvu Dunavskog Lloyda iz Siska, već imao slične incidente. U veljači prošle godine nasukao se na sprud u blizini srpskog grada Šapca, a nekoliko mjeseci kasnije zaglavio je na Savi blizu Slavonskog Broda. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene