Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Venezueli

Potraga za 'plaćenicima': Predsjednik ne prestaje upozoravati na urotu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojska tvrdi da je napad vodila skupina civilnih kriminalaca obučenih u vojne uniforme i jedan poručnik dezerter.

U Venezeuli traje potraga za "plaćenicima" optuženima za teroristički napad na vojnu bazu, dok u zemlji traje najgora politička kriza posljednjih desetljeća tijekom koje je u prosvjedima u četiri mjeseca poginulo 125 osoba.

Pročitajte i ovo Zoran Marinović (Foto: Dnevnik.hr) Život pod embargom Suradnik Nove TV o situaciji u Venezueli: "Kolaps i katastrofa! Ljudi kopaju po smeću, nema vode, struje, lijekova..." Venezuela (Dnevnik.hr) Kaos u Venezueli Hrvat u Caracasu za Dnevnik Nove TV: "Narod baca kamenje, vojska bombe, čuje se pucnjava mitraljeza"

Predsjednik Nicolas Maduro drži da je trosatni napad u Valenciji u nedjelju vodilo dvadesetak muškaraca, među kojima jedan bivši vojnik. Dvojica napadača su ubijena, osmorica uhićena, a desetak je pobjeglo s oružjem.

Predsjednik, koji je od početka travnja suočen s valom gotovo svakodnevnih prosvjeda kojima zahtijevaju njegov odlazak, tvrdi da taj incident ne predstavlja vojnu pobunu. Vojska tvrdi da je napad vodila skupina civilnih kriminalaca obučenih u vojne uniforme i jedan poručnik dezerter.

Maduro drži da se radi o terorističkom napadu, kako je nazvao i sličan napad krajem lipnja. Tada je jedan policajac u helikopeteru nadlijetao Caracas i bacio četiri granate na Vrhovni sud i pucao na ministarstvo unutrašnjih poslova, pri čemu nije bilo žrtava. Ta osoba je još uvijek u bijegu.

Socijalistički predsjednik ne prestaje upozoravati na urotu kojom ga žele svrgnuti i smatra da ju vodi desnica uz podršku Washingtona.

Glavno uporište vlasti, moćna venezuanska vojska, do sada se nije odazvala pozivima oporbe da joj se pridruži. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene