Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razotkrivena teroristička baza

U središtu Venecije planiran napad, policija uhitila tri džihadista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Veneciji su uhićena tri držvavljanina Kosova, pod sumnjom da su pokušali dići most Rialto, jedan od najpoznatijih simbola grada. Policija je uspjela identificirala terorističku bazu.

U  Veneciji su uhićena tri džihadista, točnije tri državljanina Kosova,  pod sumnjom da su pokušali dići čuveni most Rialto, jedan od najpoznatijih simbola grada. Policija je identificirala terorističku bazu koja je funkcionirala u samom središtu Venecije, piše Corriere del Veneto.

Pročitajte i ovo Teroristički napad u Moskvi Izvori otkrivaju Iran je također upozorio Rusiju na sigurnosnu prijetnju uoči napada u Moskvi Ilustracija Na oprezu Francuska za Uskrs raspoređuje snage reda ispred svake crkve

Džihadisti su otkriveni prema sumnjivim društvenim kontaktima i mjestima koje su svakodnevno posjećivali. Analizom njihovih navika uočeno je da prolaze kroz proces islamske radikalizacije.

Uhićeni su tijekom akcije policije i karabinjera ispred kazališta La Fenice. Svi su imali dozvole za boravak u Italiji, a najmanje dvojica bili su konobari u jednom kafiću.

Policija je u sklopu protuterorističke akcije izvršila pretrese na 12 lokacija od čega je čak njih 10 u povijesnom središtu Venecije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene