Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U velikoj policijskoj operaciji protiv 'Ndranghete uhićena 42 mafijaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četrdeset dvije osobe za koje se sumnja da pripadaju 'Ndrangheti, kalabrijskoj mafijaškoj organizaciji uhićene su u policijskoj operaciji velikih razmjera u Crotoneu, u Kalabriji, na krajnjem jugu Italije.

"Uhitili smo ukupno četrdeset dvije osobe osumnjičene da su članovi klana 'Ndrangheta", izjavio je policijski načelnik u Crotoneu Angelo Morabito. Optužene su za zločinačko udruživanje, ubojstva, iznudu i krijumčarenje droge, dodao je Morabito.

Pročitajte i ovo Nedaleko Zagreba otkriveno skladište s nekoliko tona ilegalnog duhana - 4 uhićena dvojica FOTO Kod Zagreba otkriveno skladište s gotovo osam tona ilegalnog duhana Slika nije dostupna Više od 100 mafijaša VIDEO: Masovno uhićenje mafijaša u NY

'Ndrangheta nadzire krijumčarenje kokaina u Europi, s godišnjom prodajom koja se procjenjuje na 36 milijarda eura, čime je nadmašila poznatiju sicilijansku mafijašku organizaciju Cosa Nostru.

"Tristotinjak ljudi sudjelovalo je u ovoj operaciji koja je plod četverogodišnje istrage" i koja je "golem uspjeh u borbi s mafijom", istaknuo je Morabito.

Istraga se oslanjala na svjedočanstvo petorice mafijaša pokajnika koji su surađivali s policijom.

Prema izvješću parlamentarnog povjerenstva za borbu s mafijom objavljenom u veljači, 'Ndrangheta je međunarodna gospodarska sila koja se financira zloporabom europskih fondova, krijumčarenjem droge i naplatom pizzoa, mafijaške naknade za zaštitu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene