Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Vatikanu pojačan oprez zbog Zawahirijevih optužbi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oprez snaga sigurnosti oko Vatikana povećan je nakon što je teroristička organizacija Al Qaida u dugoj poruci Aymana Al Zawahirija optužila Papu za uvredu islama.

'Papa je uvrijedio islam', poručio je Al Zawihari, ali u Vatikanu
nisu iznenađeni zbog optužbi Al Qaide na račun vrhovnog poglavara Katoličke crkve.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

Al Zawahiri izravno optužuje Benedikta XVI. što, kako prenose talijanski mediji, sigurnosni stručnjaci tumače kao pozivnicu svim istomišljenicima terorističkog vođe Osame bin Ladena za napade na Papu i druge simbole kršćanstva.

Vatikanske i talijanske snage sigurnosti procjenjuju da su, nakon izjave Al Zawahirija, ponovo u opasnosti svi misionari i crkve u zemljama koje muslimani smatraju islamskima. Porast opasnosti, drže, najbolje ilustriraju najnoviji napadi na predstavnike katoličke crkve u Turskoj.

Al Zawahiri optužuje Papu, ali i saudijskog kralja Abdullaha za
njegovo približavanje Vatikanu. Napadnuti su tzv. umjereni muslimanski čelnici, zapravo oni koji su pisali Papi kako ne smije biti sučeljavanja između vjera, a Benedikt XVI. ih je pozvao u Vatikan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene