Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Član kalabreške mafije

U Urugvaju uhićen Talijan za kojim se traga od 1995.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rocco Morabito, Talijan za kojim pravosuđe njegove zemlje već više od 20 godina traga zbog krijumčarenja droge i mafijaških aktivnosti, uhićen je u nedjelju u hotelu u Montevideu, priopćilo je urugvajsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Morabita, "člana Ndranghete, kalabreške mafije, Italija traži od 1995.", a Interpol je za njim izdao takozvanu crvenu tjeralicu zbog toga što je od 1988. do 1994. pripadao kriminalnoj organizaciji koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem droge, dodaje se u priopćenju ministarstva.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Ilustracija Uspjela operacija Antiteroristička akcija u susjedstvu: Policija uhitila dvojicu muškaraca povezanih s islamistima

U priopćenju se također navodi da je Morabito, uz druga kaznena djela, osiguravao dopremu droge u Italiju, njezinu prodaju u Milanu te da je 1992. iz Brazila pokušao uvesti 592 kg kokaina i 630 kg 1993. godine. I dalje po tom dokumentu, prenoseći policijske izvore, Rocco Morabito je u zadnjih 13 godina živio u Urugvaju, u ljetovalištu Punti del Este, gdje je otkriven kada je svoju kćer upisao u srednju školu pod pravim imenom.

Nakon šestomjesečne istrage utvrđeno je da je taj talijanski državljanin ishodio urugvajske dokumente predočivši brazilsku putovnicu na ime Francisco Capeletto. Tijekom uhićenja njega i supruge, policajci su zaplijenili pištolj, komad hladnog oružja, 13 mobitela, 12 bankovnih kartica, dva automobila, portugalske putovnice, nakit i čekovnu knjižicu nominiranu na dolare.

Dok se obrađuje talijanski zahtjev za izručenje, Morabito će tri mjeseca provesti u urugvajskom zatvoru zbog posjedovanja lažnih isprava i krađe identiteta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene