Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traga za počiniteljima

Otkriveno tko je lijepio plakate o podjeli BiH između Srbije i Hrvatske: "Borimo se za državu zasnovanu na pravdi i istini"

Plakati u Tuzli o podjeli BiH
Plakati u Tuzli o podjeli BiH Foto: Tuzla press
Jutros su u Tuzli zalijepljeni plakati podijeljene Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske po dogovoru Cvetković-Maček. Policija je plakate ubrzo uklonila.

U Tuzli su jutros osvanuli plakati o podjeli BiH između Srbije i Hrvatske

Na plakatima je ispisano "Podjela za koju se borimo", a Bosna i Hercegovina podijeljena je na dva dijela, srpski i hrvatski dio prema sporazumu Cvetković-Maček, javlja N1BiH

Pročitajte i ovo Trenutak slijetanja autobusa s nadvožnjaka Neizmjerna tuga Bend koji je svirao na vjenčanju stradalog para u emotivnoj objavi: "Ovo je najtužnija objava u mojoj glazbenoj karijeri"

"Plakati su uklonjeni, a o događaju je obaviješten glavni tužitelj te po njegovim uputama policijski službenici poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju identifikacije osoba koje su postavile plakate", navode u Upravi policije MUP-a u Tuzli. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nevjerojatna priča Krali mu drva pa je ugradio kameru: Ubrzo je ostao i bez nje

Identični plakati, prema dostupnim informacijama, lijepljeni su na području Bijeljine i Brčkog. 

Nakon duge dileme o tome tko je odgovoran za njihovo lijepljenje, Karton revolucija preuzela je odgovornost za plakate, prenio je Tuzla Press. Organizacija sebe opisuje kao aktiviste.

"Nastali smo kao odgovor običnih mladih ljudi na trenutačno stanje u državi i želju da konkretnim aktivizmom ukažemo na kriminal, kriminogene ljude i nepravdu koja nas okružuje. Borimo se za državu zasnovanu na pravdi i istini koristeći snagu medijskog pritiska, konkretnih uličnih akcija i drugih demokratskih metoda", piše na njihovoj web-stranici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene