Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U tropskoj oluji Olga poginulo najmanje osam osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tropskoj oluji Olga, vrlo rijetkoj pojavi u prosincu, poginulo je najmanje osam osoba i izazvane su teške poplave na Karibima, posebno u Dominikanskoj Republici, a štete su zabilježene i na Haitiju, navode mjesne vlasti.

U Dominikanskoj Republici najmanje je sedam osoba poginulo i nekoliko se smatra nestalima nakon što se iz korita izlila rijeka Yaque u blizini grada Santiaga, drugog po veličini, naveo je Centar za hitna stanja Dominikanske Republike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U tropskoj oluji Gustav dosad 78 smrtno stradalih Slika nije dostupna Tropska oluja Noel: Na Haitiju 18 mrtvih

'Prema službenim podacima sedam osoba je smrtno stradalo u tom gradu i 24.5000 ljudi je evakuirano u cijeloj zemlji zbog poplava i odrona tla', precizirao je direktor Centra, koji je dodao kako su veze s najmanje desetak komuna prekinute, ali je najteža situaciju u Santiagu.

Tropska oluja Olga zadesila je Karibe u utorak, gotovo dva tjedna nakon službenog završetka sezone ciklona koja se uglavnom završava krajem studenoga na Sjevernom Atlantiku. 

U Portoriku je poginuo jedan čovjek u automobilu pri odronu tla koje je prouzročio vjetar i jake kiše južno od glavnog grada San Juan.

Na Haitiju je nevrijeme pričinilo velike štete, ali nije bilo žrtava,
rekla je direktorica civilne zaštite.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene