Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomogao, ali i otežao

Devet sati bijesnio je požar, a onda ih je zameo snijeg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Drevni grad Dukezong ostao je bez 242, uglavnom drvene, kuće koje su uništene u velikom požaru čiji se uzrok istražuje. Snijeg praćem jakim vjetrom sa sobom je donio temperature ispod ništice.

U nedjelju ujutro počeo je padati snijeg u drevnom kineskom gradu Dukezong koji je samo dan radnije uništen u razornom požaru.

Padalina je pomogla u gašenju vatre koja je mjestimice još tinjala, ali i otežao promet.

Pročitajte i ovo Požar u Kopenhagenu Vatrogasci na terenu VIDEO Požar zahvatio simbol Kopenhagena: "Ovo je katastrofa, izgorio je naš Notre-Dame" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

Ukupno 242 uglavnom drvene kuće oštećene su u požaru koji je bijesnio više od devet sati. Srećom, žrtava nije bilo, a u tijeku je istraga koja bi trebala utvrditi uzrok požara.

VIDEO Prah i pepeo nakon strašnog požara: Izgorio drevni tibetanski grad

Snijeg praćen naletima vjetra sa sobom je donio i temperature koje su padale 4 do 5 stupnjeva ispod ništice. 'Veliki snijeg donekle nam je pomogao ugasiti tinjajuće požare i spriječiti njihovo ponovno paljenje i širenje, međutim malo je pomogao kada je u pitanju tinjanje ispod ruševina, tako da to trebamo ugasiti sami', rekao je Yu Guohui koji sudjeluje u operaciji spašavanja.

Iz policije su objasnili da je snijeg sa sobom donio i probleme. Osim što je otežao promet, povećao je pritisak na spasioce. Inače, prema tvrdnjama meteorologa novi val hladnoće očekuje se u ponedjeljak i utorak.

Grad Dukezong, što na tibetanskom znači grad mjeseca, sagrađen je prije 1300 godina, a zahvaljujući očuvanim tibetanskim građevinama jedan je od najpoznatijih gradova u okrugu Shangri-La.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene