Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Sredozemlju

U svibnju prve zajedničke vojne vježbe Kine i Rusije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vježbama u Sredozemlju sudjelovat će devet brodova iz dvije zemlje.

Kina će sredinom svibnja u Sredozemnom moru održati zajedničke pomorske vježbe s Rusijom, što je prvi put da te dvije zemlje zajednički sudjeluju u vojnim vježbama u tom dijelu svijeta, priopćilo je kinesko ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem" Snimka uništenja ruskog broda dronovima Veliki gubitak Tajna ukrajinska jedinica otkriva kako je nanijela golemu sramotu ruskoj mornarici: "Vrijeme je za novi način ratovanja"

Kina i Rusija zajednički održavaju vojne vježbe na Pacifiku od 2012. Manevri u svibnju Kine i Rusije dolaze u trenutku kada SAD osnažuje vojnu suradnju sa svojim saveznicima u Aziji kao odgovor na poteze Pekinga koji sve odlučnije svojata neka pomorska dobra.

Vijetnam kupio projektile za podmornički napad na kopno

U vježbama u Sredozemlju sudjelovat će devet brodova iz dvije zemlje, uključujući i brodove koje Kina koristi u borbi protiv pirata u vodama Somalije.

'Cilj je produbiti prijateljsku i praktičnu suradnju dviju zemalja i pojačati sposobnost naših mornarica u suprotstavljanju sigurnosnim prijetnjama na morima', kazao je glasnogovornik kineskog ministarstva obrane Geng Yansheng.

Geng je istaknuo da manevri nisu usmjereni ni protiv koje treće strane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene