Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za tržište

U Švedskoj eskalirao rat srpskih narkobandi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
24-godišnji muškarac iz Novog Pazara ranjen je u subotu u sukobu dvije najjače kriminalne grupe u gradu Malmou u Švedskoj.

Vođe grupa su iz Novog Pazara i Preševa, a bore se za prevlast nad tržištem droge, prenosi Blic. Švedski mediji prenose da je ranjeni muškarac, koji je jedan od vođa bande, pogođen s dva metka na ulici u četvrti koja predstavlja bazu te dvije bande. Na njega je pucano iz automobila koji je nakon toga jedva izbjegao sudar. Policija traga za vozačem manjeg automobila, kao i za biciklistom koji je navodno svjedočio pokušaju ubojstva.

Pročitajte i ovo Mlada djevojka maže lice kozmetičkim preparatom Opsjednutost starenjem Lanac ljekarni odlučio stati na kraj štetnoj pojavi među mladima: "U slučaju bolesti ovi proizvodi mogu im i naštetiti" Švedska vojska, ilustracija Ključna uloga Mogu li oni riješiti problem Ahilove pete NATO-a? "Mi smo jedna od rijetkih nacija koje se mogu nositi s ovakvim okruženjem"

Mediji prenose da su pripadnici takozvanih M-krila i K-krila jako povezani sa Srbijom, u kojoj posjeduju poduzeća i nekretnine. Ranjeni mladić, koji je jedan od vođa M-krila, je nedavno izašao iz zatvora. Vođa drugog krila iz zatvora je izašao dan prije ranjavanja pa se policija boji daljnjeg razvoja sukoba. Sukobi traju od kolovoza prošle godine, kada je ubijen mlađi brat ranjenog.

Vođe M-krila su porijeklom iz Pazara i u trgovanju drogom sudjeluju gotovo svi članovi obitelji. Na čelu narkobande je otac mladića koji je ranjen u subotu, prenosi Blic. Glavni posao ove dvije narkobande je krijumčarenje heroina s Kosova na sjever Europe i prodaja na eurotržištu. Droga je namijenjena prvenstveno Švedskoj. Obje grupe su internacionalne. U M-krilu ima Šveđana, Srba, Hrvata, Arapa i Kineza, a u K-krilu prevladavaju Albanci s juga Srbije i Kosova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene